Wie zijn wij
< Terug

De Stichting 't Gorke is een jonge organisatie opgericht door Charles Stephan en Tara Promt in 1999 die zich inzet voor het welzijn van varkens in het algemeen, en voor minivarkens, hangbuikzwijntjes en overige hobbyvarkens in het bijzonder. Een van haar belangrijkste doelstellingen is de rechten van het varken te beschermen en diens imago te verbeteren.

Bestuur


Charles Stephan
voorzitter

Tara Promt
penningmeester

Frans Bijvank
huiscartoonist

Donata J. van der Goorbergh,
huisschrijfster

Boegbeelden


Billie, Indonesisch minivarken, gecastreerd beertje

Bessie †, Indonesisch minivarken, zeugje

Mei Ling †, kruising minivarken, zeugje

Kantjil, Indonesisch minivarken, zeugje

Beschrijving van 't Gorke

Vraagbaak en ontmoetingspunt, varkensopvangbemiddelaar en artistiek beeldcentrum voor liefhebbers, eigenaars en hobbyfokkers van minivarkens, hangbuikzwijntjes en alle andere hobbyvarkens. De Stichting 't Gorke & Atelier Babi Senang (Maleis voor het gelukkige varken) organiseert jaarlijks een Nationale Varkensdag. Zij geeft vier maal per jaar het varkensmagazine 't Knorrende Stopcontact uit en helpt bij opvangbemiddeling voor de afstand- opvangvarkens in Nederland en België onder meer via het digitale varkensasiel .

Rechtspersoon: stichting

Postbanknummer: 8367041

Kamer van Koophandel te Rotterdam: 24297341


Een Dot van een big

Zo stond er destijds in het tijdschrift Landleven (1998) geschreven onder de foto van een schitterende bruine minibig die een Indonesische, Göttinger en Vietnamese afkomst zou hebben. Nu was Charles altijd al gek op varkens, maar na het zien van en het lezen over ¨Indonesische¨ minivarkens, was zijn interesse voorgoed gewekt. Dit houdt vooral verband met zijn persoonlijke achtergronden.


Copyright © Stichting 't Gorke