Pig Art & Character Design                                               
< Terug

In de tijd van suikergoed, warme chocolademelk en kaarslichtjes is er een feestelijke expositie. Varkenskunstenaar Charles Stephan, tevens voorzitter van Stichting 't Gorke en eigenaar van Atelier Babi Senang te Nieuw-Beijerland, heeft veel succes met zijn laatste creatie Alice Cherry Blossom.

Het parmantige varkensdametje, dat Charles in nauwe samenwerking met Elf Doll Inc., Korea, heeft gelanceerd, is een unieke 'Asian Ball Jointed Doll', een verschijnsel dat in Japan begon en inmiddels zeer populair is in Azië, de VS en nu ook in Europa. Met haar fragiele figuurtje straalt het popje een verfijnde, lichtelijk Gothic-achtige melancholie uit, een eigenschap die ook goed bij het varken en zijn lot aansluit. Na een daverend succes van een uitverkochte eerste editie is inmiddels de tweede editie in de maak.
Charles Stephan zal gedurende de maanden november 2007 t/m januari 2008 in de Galerie DeBuuT in Nieuw-Beijerland een bijzondere solotentoonstelling houden ¨Pig Art & Character Design¨, waar behalve Alice Cherry Blossom ook zijn varkensaquarellen en kunstbiggetjes the Lil' pOtbellies te zien zullen zijn. Niet alleen Alice Cherry Blossom is toe aan een tweede uitgave: ook Charles' boek 'Van minivarken tot grote vriend' is uitverkocht en er wordt hard gewerkt aan een tweede druk, die in november/december zal gaan verschijnen. Het handboek voor het houden van mini(hobby)varkens voorzag duidelijk in de behoefte aan een vraagbaak op dat gebied. Tevens dragen ook de prachtige illustraties van Charles zelf en andere creatieve bijdragen van varkensliefhebbers bij aan de charme van het boekje.

Expositie - Pig Art & Character Design - Charles Stephan
Galerie DeBuuT (Nieuw-Beijerland)
10 november '07 t/m 12 januari '08
Opening zaterdag 10 november om 12.00 uur door Donata van der Goorbergh, varkenshoedster

Meer info over Alice Cherry Blossom:

Meer info over Charles' werk vanuit Atelier Babi Senang:
www.thepigsite.com/gallery & www.gorke.nl
E-mail: Charles@gorke.nl

Galerie DeBuuT is gevestigd in de Voorstraat 32
Openingstijden galerie:
vrijdags van 18.30 - 20.00 uur
zaterdags van 9.00 - 16.00 uur
Verder op afspraak: Tel. 0186 692831 Mob. 06 41646975


Copyright © Stichting 't Gorke