Oude boerendijkhuisjes in mediterrane kleursferen
< Terug

... en overzeese dromen

In de Hoeksche Waard liggen langs een oerhollandse Nieuw-Beijerlandse dijk twee oerhollandse boerendijkhuisjes die zich sindskort hebben gehuld in mediterrane kleuren van buiten en in overzeese dromen van binnen.

Het gaat om het onderkomen van het varkensatelier Babi Senang en onze Stichting 't Gorke.

Varkenskunstenaar en voorzitter Charles Stephan woont daar met zijn vrouw Tara en hun twee minivarkentjes alweer sinds 2003 en hij spint er het web van zijn dromen, die op zijn minst opzien baren in de directe omgeving: in een stralend geel/zeegroen rust het oude huis tegen de dijk en lijkt als herboren.

Charles droomt er zijn creatieve scheppingen in elkaar en strijdt er nog altijd voor het welzijn van het varken, in dienst waarvan hij alles in feite doet.

Die dromen zijn nog intenser geworden nadat hij is aangesteld als Leading Art Director van een schitterende Amerikaanse varkensfilm (animatie ala Pixar) die het groene licht hopelijk spoedig ziet door sponsoring zodat hij in 2007 in première kan gaan.

Hij heeft officieel zitting in het productieteam dat binnen afzienbare tijd met elkaar om de tafel gaat zitten voor de productie.

Nog altijd zet de Stichting zich allereerst in voor het welzijn van varkens door adviezen te geven, te bemiddelen bij herplaatsing van dieren en informatie te verstrekken die meer duidelijkheid geven over de aard van varkens en zwijnen, de hoofdtaak van de Stichting en haar medewerkers.

Donata J. van der Goorbergh
Bestuursmedewerkster Stichting 't Gorke
(werkzaam bij Gemeentemuseum Den Haag)
E-mail: Donata@gorke.nl


Copyright © Stichting 't Gorke