Varkenskunst in de Tuin van Appelscha
< Terug

Gedurende het weekend zaterdag 30 april en zondag 1 mei 2005 zal in de Tuin van Appelscha varkenskunstenaar Charles Stephan een expositie openen van zijn werk, o.a. bestaande uit aquarellen, tekeningen en allerlei unieke kunstbiggetjes. Het openingsweekend zal opgeluisterd worden met een koerdische, muzikale begeleiding en diverse leuke activiteiten, die alle in het teken van het varken staan.

De varkenskunsttentoonstelling zal de hele maand mei te zien zijn en steunt op drie thema's, te weten het minivarken en zijn verzorging, de grote varkensrassen en fantasievarkens waaronder de kunstbiggetjes Lil' pOtbellies. Maar er is ook een primeur; de muzikale verwanten van de Lil' pOtbellies, de Knorkeltjes (Aardappelzwijntjes) zullen voor het eerst getoond worden aan het publiek met daarnaast tekeningen en aquarellen, alles van de hand van Charles Stephan. Ook zal hij dan gesigneerde exemplaren van zijn boek Van Minivarken tot Grote vriend beschikbaar stellen en de mogelijkheid bieden zijn werken of prentbriefkaarten daarvan te kopen.

Aan de hand van verschillende modellen zal Stephan, die ook voorzitter is van Stichting 't Gorke, vraagbaak voor alle varkensliefhebbers, zijn geesteskinderen tonen: biggetjes, met de hand gemaakt en dus heel uniek, die met een speciale boodschap de wereld ingaan zoals liefde, vertrouwen, hoop en geluk. Iedere aankoop van een kunstbig betekent een opbrengst voor een goed varkensdoel naar keuze.

Natuurlijk kunnen bij die gelegenheid ook opdrachten verstrekt worden aan de varkenskunstenaar voor bijvoorbeeld een varkensportret of een speciaal kunstbiggetje naar eigen keuze en idee. Tenslotte worden allerlei vragen op het gebied van de verzorging van (mini-)varkens indien mogelijk ter plaatse beantwoord.

Voor nadere gegevens met betrekking tot hoe, wat en waar wordt verwezen naar onderstaande contactadressen.

De Tuin van Appelscha

Boerestreek 7a, 8426 BM Appelscha
Tel. 0516-432200 / 06-51913620

Website: www.detuinvanappelscha.nl


Copyright © Stichting 't Gorke