Hoofdverpleegkundige KNO-polikliniek EMC adopteert kunstbig
< Terug

Op vrijdag 2 juli jongstleden overhandigde Charles Stephan, voorzitter van Stichting 't Gorke en geestelijk vader van de Lil' pOtbellies (unieke kunstbiggetjes), één van zijn creaties aan hoofdverpleegkundige Inge Smallegange. Zij is leidinggevende over het verplegend personeel op de KNO-poli van het Erasmus MC, centrumlocatie en adopteerde hiermee een bijzonder biggetje in wildzwijnkleuren. Charles droeg zijn geesteskind in een behandelkamer op de polikliniek met een certificaat van echtheid en adoptiepapieren in een batikzakje over aan deze zeer enthousiaste officiële adoptiefouder, die tot de eersten behoort, in het bezit zijnde van een unieke adoptiekunstbig, dit naar aanleiding en in navolging van het bericht over haar collega in het blad Hart voor Dieren, mei 2004.

Ter kennisneming heeft zij, voorafgaand aan de adoptie, de derde Nationale Varkensdag met expositie (29-05-04) in Nieuw-Beijerland bezocht, tijdens welke Charles Stephan zijn nieuwste creaties het daglicht heeft laten zien. Gedurende deze dag heeft ook Henk de Goede uit Zwijndrecht (what's in a name?) als één van de eersten een unieke Lil' pOtbelly geadopteerd. De heer De Goede is behalve verloskundige ook een enthousiast varkensliefhebber. Naast de adopties van deze unica's zijn er tevens enkele kunstbiggetjes in gelimiteerde oplage geadopteerd.

Varkenskunstenaar Stephan van het Atelier Babi Senang hoopt nog vele Lil' pOtbellies de wereld in te kunnen sturen, want naast het uitdragen van een positieve boodschap heeft de adoptie van elk uniek kunstbiggetje ook financiële steun aan een goed varkensdoel tot gevolg.

Er is in ieder geval een hoopvolle start gemaakt en vanuit het atelier met de Maleise naam Het Gelukkige Varken worden biggetjes van Geluk, Liefde, Vertrouwen en Hoop verspreid ... met als einddoel het geluk van het varken te waarborgen!


Copyright © Stichting 't Gorke