Kleine varkensambassadeurs komen eraan!
< Terug

Na een boom, koe en kip kunnen we nu eindelijk ook een biggetje adopteren. Een kunstbiggetje welteverstaan! Met de adoptie van een dergelijk biggetje draagt u bij aan de verspreiding van de positieve boodschap: ¨verbeter de wereld en begin bij jezelf¨, die deze kleintjes als een golfbeweging over de wereld willen brengen. Juist het varken als boodschapper van positieve waarden, want het varken is vaak genoeg negatief in beeld en verdient daarom meer dan ieder ander dier zijn eigen ambassadeurs: de Lil' pOtbellies! (Kleine Bolbuikjes).

De Lil' pOtbellies zijn door varkenskunstenaar Charles Stephan gecreëerde biggenfiguurtjes die ieder een individuele boodschap uitdragen, oproepend tot een meer positieve levenshouding met daaraan gekoppeld de verbetering van het imago van het varken. Stichting 't Gorke hoopt hen die graag een eigen, echt levend varkentje zouden willen hebben tegemoet te komen en waarschuwend wegwijs te maken door de mogelijkheid een kunstbig te adopteren.

Een Lil' pOtbelly is een handbeschilderd kunstbiggetje, vervaardigd van klei (8 x 6 cm), dat uitkijkt naar een liefhebbende eigenaar. Ieder biggetje is uniek, voorzien van een nummer en zal worden overgedragen met een certificaat van echtheid en adoptiepapieren. De richtprijs voor deze collectoritems zal niet zo laag zijn i.v.m. de Objet d' Art-status en de arbeidsintensiviteit. Gerekend kan worden op een leveringstijd van minimaal 3 weken, afhankelijk van vraag en aanbod, en een bedrag van rond de euro 175,00. Maar om een breder publiek de kans te geven eveneens in het bezit te komen van een bijzonder kunstbiggetje zullen er ook Lil' pOtbellies in serieproductie (gelimiteerde oplage) verkrijgbaar zijn voor een lagere stuksprijs van ca. euro 49,00.

Met uw adoptie van een kunstbig draagt u ook wezenlijk iets bij aan het welzijn van varkens in de wereld. Eenderde van de opbrengst komt namelijk ten goede aan één van de Internationale diervriendelijke varkensdoelen naar keuze.

  1. Lil' Orphan Hammies, hobbyvarkensopvang (USA),
  2. Stichting Varkens in Nood, dierenrechtenorganisatie(NL),
  3. Stichting Frank & Frij, biologische varkenshouderij (NL)
  4. Nederlandse Belangenvereniging van Hobbydierhouders (NL),
  5. Darlynn's Darlins, hobbyvarkensopvang (USA),
  6. Stichting 't Gorke's project ¨Red het Dwergzwijn¨, natuurbehoud (UK-NL).

Tijdens de komende Nationale Varkensdag (thema: Kunst voor varkens) op zaterdag 29 mei 2004 zal het project ¨Adopteer een kunstbiggetje¨ vanuit de kraamkamer Varkensatelier Babi Senang officieel worden gelanceerd. De Legende van de Zwijnenknollen en de bijzondere minibiggetjes zal beeldend en verhalend worden ontrafeld door de Lil' pOtbellies-kijkdoos en een verhalenverteller.

Gegadigden kunnen al intekenen via onderstaand e-mailadres en zich op die manier verzekeren van het bezit van ofwel een uniek kunstobject ofwel een kunstobject in kleine oplage, beide in de vorm van een minibiggetje.

Atelier Babi Senang
Intekenen kunstzinnige adoptiebig via E-mail: Charles@gorke.nl
O.v.v een unieke kunstbig of een kunstbig in gelimiteerde oplage, uw naam en adres, uw keuze van het varkensdoel dat u graag wilt ondersteunen.

Expositie Adopteer een kunstbiggetje - Lil' Potbellies
Atelier Babi Senang
Spuistraat 3
Nieuw-Beijerland

Zaterdag 29 mei 2004
Nationale Varkensdag / Kunst voor varkens

Bron: Hart voor Dieren, mei 2004
Foto: Tara Promt


Copyright © Stichting 't Gorke