Minivarkens als huisdieren
< Terug

Minivarkens en hangbuikzwijntjes zijn over de jaren als huisdieren in Nederland en België steeds populairder geworden. Hoewel wij minivarkens en gewone varkens in onze harten hebben gesloten, bezien wij deze ontwikkelingen met een lach en een traan. Menigmaal worden de kopers van minivarkentjes door allerlei oppervlakkige berichtgevingen in de media of zelfs door onkundige fokkers op het verkeerde been gezet en raken uiteindelijk teleurgesteld. Dit heeft vaak tot gevolg dat de dieren na korte tijd weer aan de kant worden gezet - in het ergste geval worden zij ook wel geslacht daar er soms weinig gewetensbezwaar gevoeld wordt: het gaat immers ¨slechts om een varken¨?

Wij Varkensvrienden streven er met onze website, onze stichting en onze daadkracht naar deze ontwikkelingen tegen te gaan. Dat dit geen gemakkelijke opgave is, ziet men aan het gestadig stijgende aantal van afgestoten hangbuikzwijnen en minivarkens, die bij ons in de varkensbemiddeling op onze tweede site www.varkensasiel.nl staan vermeld. Wij spannen ons in voor al deze dieren een nieuw en goed onderkomen te vinden, hoewel de plaatsen voor tweedehandsvarkens dun zijn gezaaid.

Wilt u zich daarom alstublieft terdege en grondig oriënteren, voordat u zich één, of liever nog twee hobbyvarkens aanschaft? Aan de media verzoeken wij zich direct met ons in verbinding te stellen teneinde u een breed en objectief beeld te kunnen verschaffen van de dierwelzijnsaspecten die bij het houden van minivarkens om de hoek komen kijken.

Tip: U kunt ter oriëntatie een informatiepakket à 4 euro bij de Stichting 't Gorke aanvragen. Dit pakket bestaat uit een exemplaar van het varkensmagazine 't Knorrende Stopcontact, een informatiebrochure en aanvullende informatie.

Meer Lezen: Van Minvarken tot Grote vriend - Alles over minivarkens, auteur Charles Stephan, uitgegeven door CirCum Publishing, ISBN 90-77002-09-X

Stichting t Gorke & Atelier Babi Senang

Websites: