Van Minivarken tot Grote vriend
< Terug

... Alles over minivarkens

Wilt u alles te weten komen over minivarkens & hangbuikzwijntjes?

Bestel dan nu via E-mail: info@gorke.nl het eerste volledige Nederlandstalige boek over deze dieren 'Van Minivarken tot Grote vriend - Alles over minivarkens' door Charles Stephan. Een zeer uitgebreide praktische handleiding vol met varkensweetjes en kleurrijke minivarkentjes in aquarel.

¨Een musthave voor iedere varkensgek en dierenvriend¨

Als gezelschapsdier is het varken (in de vorm van een hangbuikzwijn of minivarken) ondertussen doorgedrongen tot duizenden hobbyboerderijen en gezinnen in Nederland.

Voorzitter van de Stichting 't Gorke (club van hobbyvarkenshouders), publicist en tekenaar Charles Stephan schreef in dit boekwerkje alles over minivarkens en hun verzorging. Hij verzorgde zelf de fraaie aquarellen en liet het geheel verluchten met artistieke bijdragen van andere varkensliefhebbers, een aantal bekende Nederlanders, zoals gedichten, foto's en schetsjes over deze bijzondere wezens. Voor de toekomstige en huidige varkenseigenaar is het een onmisbare vraagbaak!

Een belangrijk onderdeel in het boek voor de (aankomend) dierenarts is het hoofdstuk Gezondheid en Ziektes. Dit is tot stand gekomen in samenwerking met dierenartsen bekend met de varkensgeneeskunde. Ter sprake komen de meeste infectieziekten inclusief MKZ, en varkenspest, (verplichte) vaccinaties en het bestrijden van parasieten. Met dit hoofdstuk als basis, gecombineerd met de standaard veterinaire kennis, kan ook een gezelschapsdierendokter op niveau communiceren met de eigenaar van het hobbyvarken. Wel zal de dierenarts zich daarbij moeten realiseren dat de plaats van het ¨maatje¨ hobbyvarken een totaal andere is dan die van een mestbig, al kan de maat van beide ¨knorrende stopcontacten¨ aardig op elkaar lijken.

Uitgeverij: CirCum communicatiegroep
Prijs: euro 22,95
ISBN: 90-77002-09-X

Te bestellen via:
E-mail: info@gorke.nl
of
CirCum Publishing te Deurne, tel. 0493 328600, www.alledieren.nl .

Recensies

Websites: www.gorke.nl + Galerie Varkens in Beeld
en www.varkensasiel.nl


Copyright © Stichting 't Gorke