Atelier Babi Senang

Maleis voor het gelukkige/tevreden varken

Charles Stephan tekent/aquarelleert veel varkens sinds de allereerste publicatie van 't Knorrende Stopcontact (juli/augustus 1999), het magazine voor varkensliefhebbers. Vanaf zijn varkensaquarellen- presentatie tijdens de 1e Nationale Varkensdag van Stichting 't Gorke, 1 juni 2002, op Het Beloofde Varkensland is de titel van 'varkensillustrator' voor hem een feit. Kort daarna heeft hij mogen exposeren bij de Stichting Zeldzame Huisdierrassen in Paleis Het Loo bij gelegenheid van de tentoonstelling Vorstelijk Vee. In april 2003 is bovendien zijn eerste boek 'Van Minivarken tot Grote vriend- Alles over minivarkens' verschenen met daarin vele varkensillustraties van zijn hand.

Verder aquarelleert hij hobbyvarkens internationaal in opdracht en schildert hij diverse varkensrassen van de wereld. Zijn eigen hobbyvarkens zijn uiteraard ook een grote inspiratiebron voor hem en werden al vele malen uitgetekend.

Het jongste kunstproject vanuit Atelier Babi Senang is 'Adopteer een kunstbig' (link) en werd gelanceerd tijdens de gelijknamige expositie op de Nationale Varkensdag, 29 mei 2004. Zijn laatste creaties betreffen handgeboetseerde en handbeschilderde kunstbiggetjes, kleine varkensambassadeurs, de Lil' pOtbellies (de Kleine Bolbuikjes).

Het Atelier Babi Senang is dromerig gelegen in de beschutting van een dijk in de landelijke omgeving van de Hoeksche Waard onder de rook van Rotterdam. Het werd de kraamkamer van verschillende varkensidylles.

Expositie Adopteer een kunstbig - Lil' pOtbellies
Atelier Babi Senang
Spuistraat 3
3264 AR Nieuw-Beijerland
Tel.: 0186 692602
E-mail: atelier@gorke.nl
Oktober/november 2004 (te bezichtigen op afspraak)

Portfolio (eerdere exposities)

Uitgestorven varkensrassen en het belang van de hobbyfokkerij

Ook de beide uitgestorven varkensrassen steiloren en scherpruggen, hier geïllustreerd door Charles Stephan naar aanleiding van de tentoonstelling Vorstelijk Vee in Paleis Het Loo (april t/m juli 2002), tonen het belang aan van de hobbyvarkensfokkerij. Indien liefhebbers zich hadden sterk gemaakt voor het behoud van deze oudhollandse varkenstypen, dan zouden deze dieren nog in levenden lijve binnen ons Nederlandse huisdierrassenbestand voortbestaan. Dikwijls is men eerder geneigd antieke geiten-, schapen- of koeienrassen te behouden. Het varken wordt ook in dit opzicht opzij geschoven, ja, zelfs vergeten!


Copyright © Stichting 't Gorke